Når kulden setter inn blir det SOS for hud og hår!Det er vinter, en tid som ikke er så lett for håret, hud og neglene våre. Piskende kald vind, tørr luft osv. Ute er luften kald og inne står varme på for fullt. Dette gjør håret grovt, huden kløende og tørr. Hår og hud er nødvendige for spesifikke kroppsfunksjoner. Huden og håret er ansvarlig for å holde kroppen kjølig, beskytter den mot bakterier og "inntrengerne". Her er mine tips for å holde hud og hår rustet for den lange vinteren.

1. Vask fra topp til tå!
Det kan være svært fristende å dusje i kokende varmt vann på en kjølig dag, men det er bedre for kroppen å dusje i lunket vann i ca. 5-10 min. Lang eksponering for varmt kan ødelegge fuktigheten fra hår og hud.
Hår trenger litt ekstra pleie i løpet av vinteren. Kjøp balsam som er tilpasset tørt, frizzy eller skadet hår. F.eks. Toni & Guy Conditioner for Dry Hair 139,- Vita.no. En god hår olje hjelper også! Unngå å føne/slette/krølle håret, hvis du må bruk beskyttelse spray først. 


Smør deg godt inn med din favoritt bodylotion. På vinteren kan det være lurt å gå for «fetere» hudkremer til kroppen. F.eks. Korres Santorini Body Milk 139,- Vita.no

Føttene våre trenger også pleie på vinteren. De blir dessverre ofte glemt bort. Srub hard hud med en fot-fil en gang per uke for å fjerne grov og død hud på bena! Smør føttene, spesielt hælene hver dag med tykk fuktighetskrem. (OBS sørg for at dem er helt tørre før du begynner å smøre). F.eks. Boots Smoothing Foot File 39,- Boots.no

Det er uheldig (men uunngåelig) at kroppens mest sensitive hud er alltid utsatt for vær og vind, altså ansiktet. Unngå ansikt produkter med alkohol, og bytt til en mildere ansikts rens (Gjerne for tørr hud) og en tykkere fuktighetskrem.

Leppene våre er også svært utsatt på vinteren. Et godt steg for å beskytte dem er og ALLTID ha en god leppomade tilgjengelig.

Noen ganger kan en vinterkulda gjøre nesen sprukken og snufsen. Bruk snytepapir som er myke med balsam. Prøv å ikke gni papiret hardt mot huden når du snyter deg. Påføre et tynt lag av fuktighets salve eller lotion til det sensitive området i løpet av dagen.


Skal du ut på tur kan kuldekrem være et godt tips. Smør et tynt lag i ansiktet og hendene.


2. Dress for suksess.
Kle på deg! Utebukse, lue, skjerf og hansker. Har du på deg skjørt kan du bruke tykkere strømpebukser. Finnes mange lekre strømpebukser fra Pierre Robert. I tillegg er det veldig mange fine votter å få kjøpt på butikkene i like prisklasser. F.eks. Therese Johaug Dalsbygda Mitten Purple flower 399 på fjellsport.no

 

Hva gjør du for å beskytte hud og hår mot kulden?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

stans

stans

28, Harstad

En sminke blogg som er en stans fra hverdagen

Kategorier

Arkiv

hits